Cursusen Contract | MBO-teelt & technologie
8
post-template-default,single,single-post,postid-8,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

MBO-teelt & technologie

MBO-teelt & technologie

De opleiding Teelt & Technologie richt zich met name op akkerbouw.

Iets voor jou?

Mensen, planten en duurzame techniek. Het produceren van voedingsmiddelen en grondstoffen voor brood, bier, patat, suiker, textiel en heel veel andere producten. Spreken deze onderdelen jou aan en wil jij aan het werk in deze belangrijke sector? Meld je dan aan voor Teelt & Technologie.

“Op weg naar een groen & duurzaam beroep!”

Over de opleiding niveau 2

Op school en tijdens je stage leer je van alles over plant- en pootgoed en zaaien, oogsten, bewaren en opslaan van gewassen. Ook bemesting, gewasbescherming, gewasbewerking, ziekte en plagen komen aan de orde. Je leert hoe je watergangen onderhoudt en kunt grondbewerking of substraat voorbereiden. Op het programma staan verder onderwerpen als communicatie en computergebruik. Als je klaar bent, kun je bovendien tractor en heftruck rijden, werktuigen gebruiken en onderhouden.

Over de opleiding niveau 3&4

Tijdens de opleiding leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen in de maatschappij. Na de opleiding weet je hoe je zorgt voor een goede bodemconditie. Na een groeiseizoen met een goede gewasverzorging plan je de oogst op tijd in, zodat de producten perfect van het land komen. Je huurt loonwerkers in voor de oogst en kunt omgaan met leveranciers en klanten. Je bent op de hoogte van de regels op het gebied van bemesting en veiligheid. Want je zorgt voor het belangrijkste product dat er is: voedsel! De opleiding Teelt & Technologie richt zich met name op akkerbouw.

– Akkerbouw
Een groot deel van het werk van een akkerbouwer speelt zich buiten af, op de akkers waar de gewassen groeien. Na deze opleiding heb je verstand van groen, maar ook van techniek en je bent niet bang om af en toe met je neus in de papieren te duiken. Je kijkt altijd met een schuin oog omhoog, want het weer is heel belangrijk.

Tijdens de opleiding leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de (duurzame) teelt, techniek en (economische) ontwikkelingen in de maatschappij. Je weet hoe je zorgt voor een goede bodemconditie. Na een groeiseizoen met een goede gewasverzorging plan je de oogst op tijd in, zodat de producten perfect van het land komen. Je bent op de hoogte van de regels op het gebied van bemesting en veiligheid. Je huurt loonwerkers in voor de oogst en kunt omgaan met leveranciers en klanten.

Geen reactie's

Geef een reactie