Cursusen Contract | De financiële administratie op orde houden
15799
post-template-default,single,single-post,postid-15799,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

De financiële administratie op orde houden

De financiële administratie op orde houden

Een financieel administratief medewerker is verantwoordelijk voor het op orde houden van de financiële administratie. Het is een belangrijke functie die veel precisie vereist. Je moet altijd secuur werken en zorgen dat je geen enkele fout maakt. Daarnaast zit er veel meer variatie in de functie dan veel mensen denken. Je bent veel in contact met mensen en bent verantwoordelijk voor een uiteenlopend takenpakket. Als financieel administratief medewerker moet je sterk in je schoenen staan en altijd het overzicht bewaren.

 

De verantwoordelijkheden van een financieel administratief medewerker

De administratie binnen een bedrijf heeft heel wat om het lijf. Het financiële gedeelte is één van de belangrijkste onderdelen. Een financieel administratief medewerker is dan ook een expert met cijfers. Het is handig als je goed kunt rekenen. Natuurlijk gebeurt een groot deel van het werk tegenwoordig natuurlijk op de computer. Je moet dus goed om moeten gaan met computers en bepaalde software. Niet elk bedrijf gebruikt dezelfde programma’s maar kunnen omgaan met Excel is meestal wel een basisvereiste. Dat leer je uiteraard allemaal tijdens de opleiding bij Fabius.

 

Uiteenlopende taken

Onder het financiële gedeelte van de administratie vallen weer verschillende onderdelen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het bijhouden van de inkomsten en de uitgaven van een bedrijf. Het schrijven van facturen en het beheren van de debiteuren zijn belangrijke onderdelen. Belastingzaken zijn ook belangrijk voor elk bedrijf. Het doen van aangifte voor een bedrijf is een stuk ingewikkelder dan het doen van aangifte voor een persoon  Het is dus belangrijk dat je nooit het overzicht verliest. Bovendien moet je altijd secuur werken en erg goed letten op de kleine details. Verder kom je als financieel administratief medewerker veel in contact met andere mensen. Da zijn mensen van binnen en buiten het bedrijf. Deze diversiteit is wat de functie juist zo leuk maakt.

 

Geen reactie's

Geef een reactie