Cursusen Contract | Effectief samenwerken: volg een cursus
15815
post-template-default,single,single-post,postid-15815,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Effectief samenwerken: volg een cursus

Effectief samenwerken: volg een cursus

Een goede samenwerking binnen een team is ontzettend belangrijk om doelen te bereiken. Het klinkt zo simpel om goed samen te werken, maar het is helemaal niet zo makkelijk. Iedereen heeft wel eens het gevoel gehad dat een collega hem of haar niet begreep of juist dat jij een collega niet begreep. En dat is natuurlijk hartstikke vervelend! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de samenwerking binnen je team te bevorderen. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje.

Zorg voor een vertrouwde omgeving

Als eerste is het belangrijk om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren. In een vertrouwde omgeving durven mensen namelijk te zeggen wat ze denken en durven ze met nieuwe ideeën te komen. Dit komt doordat mensen zich kunnen ontspannen en beter na kunnen denken. De creativiteit krijgt hierdoor een boost. Maar hoe creëer je nou een vertrouwde omgeving? Dit kun je bijvoorbeeld doen door teamleden op bepaalde momenten hun eventuele kritiek te laten spuien. Benadruk hierbij het feit dat het geven van een mening geen negatieve gevolgen heeft. Iedereen moet hierop kunnen vertrouwen.

Formuleer de doelstellingen en de missie

Ook is het belangrijk om heldere doelen te formuleren. Maak deze doelen ook realistisch, meetbaar en zinvol. Bovendien is het belangrijk dat je teamleden volledig achter het doel kunnen staan. Dit zal namelijk uiteindelijk zorgen voor de beste resultaten. Geef je team een ambitieus doel, zodat ze een sterke focus krijgen op het resultaat. Samen zullen ze manieren bedenken om dit doel te bereiken.

PE trainingen

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een PE training op het gebied van samenwerken te doen. PE trainingen verbreden je expertise en houden je inzichten relevant. De PE trainingen van Kriton voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn direct toepasbaar in de praktijk. Tijdens de training “Teamwork works!” leer je om effectieve samenwerking te bevorderen en gezamenlijke doelen te bereiken. Je kunt je eigen voorbeelden van samenwerken meenemen om te gebruiken tijdens de training. Zo zul je binnen no time succesvol samenwerken!

Communicatie en goed persoonlijk contact

Goede communicatie is natuurlijk ontzettend belangrijk voor een goede samenwerking. Om goed te kunnen communiceren moet je eerst oprecht contact maken met je teamleden. Persoonlijk contact zorgt namelijk voor een harmonieus teamgevoel. Begroet je teamleden dus met aandacht, ontspan, glimlach, gebruik humor en verdiep je in je teamleden. Vervolgens is directe en eerlijke communicatie belangrijk. Dit vraagt om openheid en eerlijkheid. Als jullie allemaal je ideeën en motieven met elkaar delen, wordt het vertrouwen vergroot. Ook het geven van feedback hoort bij een goede communicatie.

Geen reactie's

Geef een reactie