Cursusen Contract | De afwegingen voor geld lenen op een rij
15962
post-template-default,single,single-post,postid-15962,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

De afwegingen voor geld lenen op een rij

De afwegingen voor geld lenen op een rij

Behoort geld lenen tot een van jouw mogelijkheden? Veel mensen willen liever niet lenen, omdat het ook weer bepaalde verplichtingen met zich meebrengt. Anderen denken juist dat het een goede uitkomst is om iets te kunnen bekostigen. Je moet daarom goed gaan kijken wat het voor jou kan betekenen. Tevens moet je gaan kijken waar je de lening aan gaat vragen. Een van de kredietmaatschappijen waar je kunt gaan kijken is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar welke afwegingen moet je maken voordat je daadwerkelijk een lening aan gaat vragen? Onderstaande informatie legt het voor je uit.

Geld lenen geeft ook een afbetaling

Geld lenen kost te allen tijde geld. Je kunt denken dat je het geld eenvoudig op jouw rekening krijgt zonder hier maanden of jaren voor te moeten betalen, alleen zul je ook een keer terug moeten betalen. Je betaalt altijd het aangevraagde bedrag inclusief een rente terug. Je zult daarom altijd eerst na moeten gaan of jouw inkomsten voldoende zijn om deze vaste lasten erbij te krijgen. De inkomsten en uitgaven tegen elkaar afwegen is een van de manieren hoe je erachter kunt komen of je het geld kunt gaan lenen of moet wachten met een nieuwe uitgave.

Naar andere oplossingen kijken

Een andere afweging die je moet maken bij geld lenen is of je ook andere oplossingen hebt. Een lening aanvragen klinkt immers aanlokkelijk, maar als er geen ruimte is om het terug te kunnen betalen, kun je alsnog beter gaan kijken of je andere mogelijkheden hebt. Zo kun je een grote aankoop bijvoorbeeld uitstellen of op een bepaalde manier te bezuinigen door bijvoorbeeld oude materialen te gebruiken voor een reparatie. Zo hoef je geen groot bedrag beschikbaar te hebben en ben je ook niet gebonden aan een afbetaling bij de kredietmaatschappij.

Grotere kosten in de toekomst voorkomen

Geld lenen doe je in veel gevallen om een grote uitgave te kunnen bekostigen. Hoewel je liever niet gebonden wilt zitten aan een afbetaling aan een maatschappij is het soms toch nodig. Als je bepaalde zaken in jouw woning niet repareert, kan het bijvoorbeeld weer een hogere kostenpost met zich mee gaan brengen in de toekomst. In dit geval is een lening dus wel een goede keuze om te maken. Je bent anders in de toekomst immers duurder uit. Je moet hierdoor altijd afwegen of je hiermee schade in de toekomst kunt gaan voorkomen.

Verantwoord de lening aanvragen

Hoewel geld lenen misschien niet bovenaan jouw lijstje staat met oplossingen om iets te bekostigen, is het wel altijd een goede zaak om het te overwegen. Alleen dan blijft het ook nog aan jou om te bepalen of het verantwoord is om zo’n groot bedrag verschuldigd te zijn aan de kredietmaatschappij. Je moet daarom altijd naar jouw financiële situatie blijven kijken en ondertussen ook bekijken wat de looptijd van de lening gaat zijn. Zo voorkom je uiteindelijk dat er grotere financiële gevolgen aan gaan hangen en zorg je dat je verantwoord kunt gaan lenen.

Geen reactie's

Geef een reactie